02-02-2012

Jeg opdagede en knude i brystet

Jeg fik Brystkræft .Først må jeg sig,vi  kender ikke til at værer syge,ikke engang en forkøelse lidt klodset,et brækket håndled og en flækket knæ,og selvføgelig børnesygedomme.

Brystkræft havde jeg læst om i aviserne,ugeblade,men aldrig forestillet mig at jeg skulde have  det.det startede med at jeg læste på min computer at nogle kendte personer havde fået brystkræft,det var sidst i november.

 

Jeg opdagede en hård plade i mit bryst . Jeg turde ikke sige noget til ib,han var lige blevet rask efter 2 depressioner . Jeg gik lidt med det selv.jeg syntes den voksede hver dag,så

 da ib så skulde til blodprøve ,bad jeg vores læge om at se på den. Hun mente ikke ,det var en knude ,det mærkedes nærmest som mælkekirtler som når man ammer,så jeg slappede lidt af igen,.

 Lægen vilde dog for en sikkerheds skyld sender mig til Ringsted  Sygehus og få taget en mammografi og nogle andre prøver. Jeg har altid været lidt bange for hospitaler ,hvide kittler

så jeg var ikke så stolt ved at skulle til prøverne,men lod som ingenting for ikke at forskrække ib.

 

Der kom allerede brev et par dage efter,at jeg skulde komme den 6/dec til undersøgelse.Jeg var egenlig glad for de skrev så hurtigt til mig ,får jeg havde lidt besvær med knuden efterhånden ,den voksede hurtigt og føltes ,så stor og hård som en tennisboldt jeg kunne kun ligge på den ene side når jeg sov,min nervøsitet var også væk ,så jeg tog det hele meget roligt. Brystkræft er jo ikke noget man græder over,og man dør heller ikke af det.Jeg har også bestemt  at den sygdom skal ikke slå mig ud,jeg vil værer 110år,sådan er det.Og i det daglige gjorde knuden heller ikke ondt. Men nu var brystet begyndt at blive alle regnbuens farver ,så jeg var ikke stolt ved de skulle klemme det.

Ib var begyndt at blive lidt nervøs,men jeg selv tog det meget roligt,jeg var blevet enig med mig selv om, at havde jeg kræft ,ja,så måtte de hellere tage brystet, jeg er jo 84 og skal bare have det godt resten af mit liv ,jeg har så meget ,jeg vil nå endnu.

Vi tog til ringsted ,de var utroligt søde allesammen , fortalte mig om de undersøgelser jeg skulde igennem. Normalt er jeg ikke så god til læger og hospitaler,ja jeg er faktisk meget bange for begge dele.