Bentes

Antal: 4personer.

Ingredienser

               V
Vandbakkelser 125g smør
4 æg
125g melis 4-5 æg
125g mel
1/2 teskefuld bagepulver
lidt vanilie .
1/2dl vand ´lidt salt -
 Vand og smør koges sammen-
 Gryden tages af pladen og melet røres i til det slipper gryden. Derefter sættes det over og koges igennem ,til det slipper gryden ,herefter afkøles det. Når det er af- kølet tilsættes æggene lidt efter lidt  salt og bagepulver kommes i.Når dejen er så 🙂stiv ,såfugerne kan stå alene,
 🤨
er  den klar til kagerne.Der kan blive 12 af denne portion .Sættes i en forvarmet ovn ,midt i ovnen 185 grader bages i 35- 40 minutter.   De prikkes med en gaffel så dampen kan komme ud. Når de er afkølet   skæres de igennem og kan så fyldes med flødeskum ,låget på og oven på låget lidt glasur . God appetit.Rigtigt lækker til eftermiddagskaffen.








 





VAndbakkelser med flødeskum-

Beskrivelse

Kage med marengs.

Rør 125 g smør125 g sukker sammen. Rør 4 æggeblommer i,en af gangen. Bland 300g mel med 1 tsk bagepulver og rør forsigtigt i skiftesvis med 1/1/2 dl mælk. Kom dejen i en smurt bradepande på ca. 20 25 cm
Forbag  bunden  ca 15 minutter ,ved 175 grader i den nederste halvdel af ovnen. Fordel ca. ! dl abricos mamalade  over den forbagte bund. Pisk 4 Ægggehvider meget stive. Vej 25og af sukkeret af . Pisk 4 spsk af sukkeret i og vendforsigtig resten af sukkeret i. Fordel resten af marengsmassen over abrikossmosen og bag kagen ca, 20 minutter.ved 175 grader ,til kagen er gyldenbrun.

Antal: Risengrøden koger ikke på.

Ingredienser
Når jeg koger risengrød, (når den ikke skal brænde på.)Gør jeg ,som der står på pakken,men når risen har kogt c. 5 minutter,skruger jeg ned. slukker for komfuret, sætter låg på gryden . lader den stå på pladen et par timer. Grøden bliver selv færdig og er ikke gået på bunden af gryden.. I starten rører jeg lidt i grøden, for en sikkerheds skyld

Risengrød

Beskrivelse