Bentes

Antal: 4personer.

Ingredienser

               V
Vandbakkelser 125g smør
4 æg
125g melis 4-5 æg
125g mel
1/2 teskefuld bagepulver
lidt vanilie .
1/2dl vand ´lidt salt -
 Vand og smør koges sammen-
 Gryden tages af pladen og melet røres i til det slipper gryden. Derefter sættes det over og koges igennem ,til det slipper gryden ,herefter afkøles det. Når det er af- kølet tilsættes æggene lidt efter lidt  salt og bagepulver kommes i.Når dejen er så stiv ,såfugerne kan stå alene,
 
er  den klar til kagerne.Der kan blive 12 af denne portion .Sættes i en forvarmet ovn ,midt i ovnen 185 grader bages i 35- 40 minutter.   De prikkes med en gaffel så dampen kan komme ud. Når de er afkølet   skæres de igennem og kan så fyldes med flødeskum ,låget på og oven på låget lidt glasur . God appetit.Rigtigt lækker til eftermiddagskaffen.








 





VAndbakkelser med flødeskum-

Beskrivelse

Kage med marengs.

Rør 125 g smør125 g sukker sammen. Rør 4 æggeblommer i,en af gangen. Bland 300g mel med 1 tsk bagepulver og rør forsigtigt i skiftesvis med 1/1/2 dl mælk. Kom dejen i en smurt bradepande på ca. 20 25 cm
Forbag  bunden  ca 15 minutter ,ved 175 grader i den nederste halvdel af ovnen. Fordel ca. ! dl abricos mamalade  over den forbagte bund. Pisk 4 Ægggehvider meget stive. Vej 25og af sukkeret af . Pisk 4 spsk af sukkeret i og vendforsigtig resten af sukkeret i. Fordel resten af marengsmassen over abrikossmosen og bag kagen ca, 20 minutter.ved 175 grader ,til kagen er gyldenbrun.

Antal: Risengrøden koger ikke på.

Ingredienser
Pasta Når jeg koger risengrød, (når den ikke skal brænde på.)Gør jeg ,som der står på pakken,men når risen har kogt c. 5 minutter,skruger jeg ned. slukker for komfuret, sætter låg på gryden . lader den stå på pladen et par timer. Grøden bliver selv færdig og er ikke gået på bunden af gryden.. I starten rører jeg lidt i grøden, for en sikkerheds skyld

Risengrød

Beskrivelse