rejsedagbog Vores første ferie

August 1990

  🙂Starten af turen. vi startede lidt før på turen,end vi skulde. Jeg har aldrig tid til at vendte,så da Ib kom hjem ,sagde jeg, jeg har pakket og er klar,så jeg syntes vi skal køre nu ,så  kan vi hvile os på vejen.Det var jo første gang ,vi skulle på ferie,så jeg var syg for at komme afsted .Ib var lige kommet fra arbejde og var måske lidt træt ,men jeg tog chansen og spurgte. Jeg havde pakket hele dagen ,om det så var dyner og hovedpuder havde jeg det med, jeg vilde bestemt ikke ligge i det andre havde ligget i.Det var meningen ,vi skulle afsted om næste morgen, vi havde bestilt færgeoverfart ,men vi tog chancen og kørte ,medens det var lyst.Den lille Starlet var pakket til bristepunktet, den eller vi var ikke klar
over ,hvor meget og langt vi skulde kører.Det var nemt at komme ombord,der var ikke så mange med på den tid. Vi gik op og fik kaffe.og talte med nogle chauffører( vi kommer altid i snak med andre) De syntes ,vi skulle tage en tur til Berlin,
 nu vi havde så god tid og muren lige var faldet..Så vi vilde så tage turen til berlin. Vi har jo planlagt en tur til Frankrig,men som sagt havde vi jo nogle ekstra dage .men vi skulle jo også finde et hotel og vor meget østtysk kan vi,?faktisk intet.

august 1990

    Købmand!Endelig fandt vi et subermarket,der var ikke ret meget,men en dansk roulade,og det var jeg glad for,jeg kan leve af den slags.   

 august1990

  Vejen.Når vi kører videre,der er en god bid vej endnu. Vejene er knoldede,brosten alle vejne ,man kan sige det trænger til en god omgang, men alligevel, er det som om ,vi er sat tilbage til vores barndom,Hvor alt så sådan ud.Der sad en lille dreng og legede ved en vandpyt, med en pind ,det giver lidt minder. Mange steder var de igang ,med restaurering ,bygning af huse og lave vejene,kæmpe arbejde. Vi mødte mange trappier og volta på vejen.De modernede biler ,vi mødte var turister ,ligesom os. Gravmaskiner og lastbiler var også meget gamle ,men de fleste kunne bruges.Nogle lastbiler var lavet om til en slags kiosker ,hvor vi kunne købe pølser ,m.m ,de stod ude ved vejkanten.Mange Tanks stod inde til siderne og kunne ikke køre ,der var en trekant på spids bag ved dem. jeg prøvede at vinke til soldaterne,men de så bare på mig,med et strengt blik.  efter lang tids kørsel ,nærmer vi os Berlin,Bilen har rystet så meget ,så da vi gik ud af bilen ,føles det som nyrene er i oprør.

august 1990

   Berlin!Endelig Berlin spændende, vi spiser vores mad,vi har mad med hjemmefra,ogfinder en parkeringsplads.Lucky er glad ,han skal ud og rører sig. Først er det Potsdam ,vi skal igang med,det er ruiner ,mange og de er helt tilbage fra krigens tid .

august1990

  Potsdam.Ja, så kom vi til Potsdam ,her er ikke så meget trafik , her var meget ødelagt, og alt trænger til en kærlig omgang. Vi parkerede lille my(det hedder vores bil)og så er det ud og se på byen. Det er en bradt opvågning ,meget anderledes end hjemme og de stakkels mennesker har lidt meget, kan man se . Det hus på billedet ,der bor mennesker i den anden ende. Der var mange Trabbier,biler man skulde vendte længe på at få tildelt. Vi gik også ned på strøget .hvor vi købte et par strikkede bluser, vi syntes at noget måtte vi have med hjem. Nu vilde vi finde et hotel ,inden det blev mørkt,det var svært,alt optaget,men portien var flink,han havde en lejlighed, lige udenfor byen ,den kunne vi leje,så glade var vi så ,portien var så flink at kører foran os derud,sørgede for kaffe til om morgene,vores bagade kunne vi rolig lade blive i bilen om natten ,der var ingen der vilde  rører de.

August 1990

   Vi besøgte slottet sanssuic,det var imponerende ,der var jo ikke lavet noget i 50 år,så der var meget ukrudt ,især lagde, vi mærke til det 🙃på taget af slottet,hvor frederik den store havde 🤩sin resident.Slottet var meget stort,rundt om i parken var der 7 mindre slotte som var brugt til gæstehuse, for frederik den store vilde bo for sig selv i sit slot.Der var også et orangeri meget stort . Vi gik også rundt i parken ,som var enorm ,et dejligt springvand  med karper og guldfisk var der ,men alt trængte til en ordenlig omgang. Vi mødt en fløjtespiller ,der spillede for os,(det optog vi på vidio,og det kan jeg ikke finde ud af at sætte ind på computeren)Men det lød flot ,og han havde en fin dragt på fra gammel tid😲

August 1990

   Inde i Berlin:Ja, vi vilde så ind og kigge lidt i berlin ,Vi var inde ved resten af muren,hvor vi fandt nogle stumper mur,de stod ellers og solgte stykker rundt omkring, Uniformer ,pelshuer  med stjerner på. Der var mange boder ,alt foregik i det forhenværende gamle ingenmandsland,et meget stort og bred ariel,som man kan se ,har været svært at gemme sig i,når man vilde flygte. Vi så også det store mindemonument med kanoner fra krigen og de russiske soldater stod der og fortrak ikke et mine,meget alvorlige. Jeg har forsøgt at vinke og smile til dem ,men nej det hjalp ikke. Vi tog ind i berlin .så den nu berømdte kirke med de 2 tårne .der står som minde ,kørte op ad boulevarden ,så det store radiotårn ,så også det store fængsel ,hvor hess gik rundt alene ,kæmpestort.Men nu vilde vi videre en tur til Harzen.

august 1990

Harzen.Ja,nu er det Harzen. En god tur   kørte vi 🤔med lille my,(vores bil hedder my).En vidunderlig natur,Er  det , der var der lidt forsømt efter alle disse år ,men det skal jo nok blive rettet efterhånden. Billederne taler for sig selv:,Det er et kæmpe område,med mange nåletræer.Vi var der igen efter et år,men kunne ikke finde det her område igen .Man kan sejle en tur på 🤩floden,hvis det er det man vil.V foretrak at blive på jorden,Jeg kan ikke rigtig lide at sejle Der var meget bakket,der hvor vi kørte,på et tidspunkt ,så det ud som vores bil ikke kunne kører op af (,jeg var lidt nervøs,)men det er jo en lille bil vi har. Vi parkerede inde i skoven,og jeg må sige den synede ikke af ret meget ,som den stod der ,selv om den jo var fyldt med alt vores bagage.🙂det sted ,hvor vi parkerede ,var jo et sted ,der var lukket 😲helt for vesteuropa i 50år. Der var mange turister på besøg,de vovede sig ud på den lange spadseretur,i det store ingenmandsland,et kæmpe område ;som vilde tage det meste af dagen at gå ,sikken en oplevelse. Men vi skulle jo videre ,vi skal jo finde et sted at overnatte ,for i morgen skal vi videre til Frankrig.Vi er ikke klar over vor langt ,der egentlg er.Det opdager vi i morgen ,når vi har kørt et stykke vej.

August 1990

Schmeichbuttel.ja, vi fandt et sted at overnatte,det var blevet sent,det er jo ikke så let, at finde et sted,nu vi ikke er så kendt,hverken med sprog eller veje. Men det var en dejlig kro med god mad og nogle dejlige senge at sove i,og vi trængte til en god søvn,næste dag skal vi kører langt ,til le tuic´ke i frankrig ,vi er overhovedet ikke klar over ,hvor langt der er ,men det opdager vi i morgen. vi skal være på hotellet mellem kl.15,00og 18.00